Přeskočit na hlavní obsah

Jojo...tak to je ona.

V létě jsme měli velkou rodinnou slávu a já potřebovala bílou kabelku na pár drobností, které my, dámy musíme mít prostě po ruce. Tak jsem si ji ušila. Zákaznice, které ji pak u mě zahlédly, se divily, proč prý TU kabelku nemám v nabídce?! 
Že by se jim tahle malá "frajerka" také šikla. 
A že ji NUTNĚ! potřebují (znáte také ten pocit?). 
Že je dokonale jednoduchá. 
Že se bude hodit do divadla i k zimnímu kabátu.
Pro sebe šiju většinou na poslední chvíli a pak objevuji nedostatky. Ale pro Vás už jsou "vymazlené". Pěkně vyztužené, uvnitř kapsička na zip a délku si upravíte lehce sami, stačí udělat uzlík třeba o pár centimetrů výš. Barvy jsou krásné...hlavně ta oranžáda, zelená a klasika modrá, červená, černá a hnědá. 
 A tohle je ta moje - asi s deseti chybami :).

A jaké další kabelky šiju....podívejte se sem.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ptáte se mě: "Je těžké ušít peněženku?"

Není.  Nejtežší je naskládat harmoniku.  Co má společného harmonika s peněženkou? Tahle není tahací, ale pracně skládací. Peněženek jsem ušila spoustu, vychytala "mouchy", získala správný grif a šití jde skoro jak po másle. Jen ta HARMONIKA! Vyloženě horor. Důležité totiž je přesné poskládání. Fakt to není tak jednoduché. Někdy složím napoprvé...uf. Úžasný pocit. Říkám si, mám to zmáklé, teď to pofrčí. Beru další pruh látky a začnu skládat. Nevychází. Přebývá nebo chybí třeba jen 2 milimetry. Jenže takhle by peněženka  nepasovala dohromady.        ŠPATNĚ. Znova.   ŠPATNĚ. Znova. Opět ŠPATNĚ. Opět skládám znova a znova. Někdy se na této činosti zaseknu a skládám marně do "zblbnutí". Manžel vypočítel přesný rozměr jednotlivých proužků, ale v praxi to nefunguje. Když už chci hodit flintu do žita, v mém případě harmoniku z okna....zázrak. Vidíte, přesná harmonika?! Zakoličkuju, aby se skládačka náhodou nechtěla nerozložit. Šití

Barcelona na prodloužený víkend.

Cestovat můžete i VY a pokud cestujete šikovně.....nemusí to ani stát majlant fantastická Sagrada Familia - vstupné €25, my jsme byly uvnitř  zadarmo překrásný park Guell - vstupné €10, neplatili jsme ani cent námořní muzeum - vstup €10 a my opět ani ani kačku .  Ráda se s vámi podělím jak na to, aneb neplať víc, když nemusíš (p řesný rozpočet na konci článku).  Letenky zakoupené od nízko-nákladové letecké společnosti Ryanair, dva měsíce předem. Ubytování  rezervováno hned po nákupu letenek přes Booking . Opět letím s kamarádkou Věrkou, která je skvělá spolucestovatelka!  ČTVRTEK Odlétám e z Prahy, přílet do Barcelony v 17.hod.  Z letiště se do centra dá jet několika způsoby. My volíme ten nejlevnější -  příměstský vlak RENFE R2.   Teoreticky jsme připravené koupit  jízdenky T-Casual za €11,35 (platí 10 jízd,  je přestupní na  75 minut), snad to zvládneme.  Vlak R2 odjíždí z letiště každých 30 minut. Naše letadlo mělo zpoždění, přestup na vlak musíme dát za 12 min

"Chystáš se šít fóliják?"

"Chceš šít fóliják? S touto otázkou a trochu vyděšeným výrazem otvírá manžel dveře a ptá se dál: "A proč se tu hromadí ruličky od toaletního papíru?" Do svého plánu jsem ho totiž nezasvětila. Pokud šijete víc a víc, mimo hory látek, musíte někde také uskladnit střihy.  Někde, kde: nebudou překážet nebudou se mačkat nebudou zabírat moc místa  budou po ruce vyznáte se v nich  Mám od každého střihu několik velikostí a papír nic nevydrží. Fakt to je problém . Tedy byl donedávna......a začalo to sbíráním ruliček. Pravda, připadala jsem si trochu nevhodně, když jsem na každé návštěvě spěchala na wc a pokud byl toaleťák dotočený, šup s papírovým válečkem do kabelky. Přiznávám, že občas jsem nehleděla na nějaký ten centimetr, cesta za cílem bývá trnitá :). ------------------------------------------------------------------ A teď ke střihům. Prý je nejlepší  polyetylénové fólie, či-li   silný igelit .  Zakoupeno rovnou 5 x 6 metrů z prodejny pro zahrádkáře.