12.22.2017

Zase došlo na "Sandtnerku".

Děkuji.
Děkuji za Vaši přízeň.
Děkuji, že nacházíte cestu do mého krámku v Panské ulici.
Děkuji za důvěru a trpělivost, protože poslední zakázky byly předány až dnes.
Byl to ten správný předvánoční šrumec, ani jsem nestíhala všechno fotit, tak jen opravdu poslední našité kousky: třeba jednobarevný bágl přesně do barvy botiček :).
Souprava, která poputuje skoro až na kraj světa (víc nemůžu prozradit).
 A krásně barevný taškobatoh pro koho? .... no to se proflákne až na Štědrý večer
Peněženky už jsou doufám zabalené a schované hluboko ve skříni :).
Stroje vypnuté a jde se na ten zázrak, který jsem "musela" stihnout upéct: 
bílkový chlebíček od Marie Janků-Sandtnerové
Kuchařku, už značně omšelou, si přinesl do manželství Ivan. On je skvělý muž, nevyžaduje teplé večeře, vlastně ani teplé obědy, ale začátkem prosince s významným pohledem hodí na stůl "Sandtnerku" (rozuměj knihu). 
Pochopím a vánoční cukroví peču zásadně podle starých receptů, léty prověřených jeho maminkou.  No a ze zbylých bílků se u nás peče právě bílkový chlebíček. Znáte ho, pečete ho také?

Oblečte se se do luxusu s dámskou mikinou  Klára.  Šila jsem  z příjemného materiálu -  z počesané bavlny, který je nesmírně měkký, příjemný...