9.11.2016

Pořádkumilovné ženy přivřete oko, nebo raději obě.

Šití není jen o šití, ale taky o "bordelu". Uklízecí maniaci snad prominou to silné slovo, ale nevím jak jinak nazvat haldu látek, ostřižků, nití ....... však vidíte sami. Pro nezasvěceného to možná vzbuzuje dojem chaosu, ale vše mám přesně tam, kde to potřebuju.
Třeba zapalovač. Používám ho na zatavení popruhů a když šiju deset kabelek musím ho mít  po ruce. I krejčovské křídy, ač se to nezdá, mají správné místo tím, že leží kdekoliv....prostě po ruce. Ať šáhnu kam šáhnu, najdu křídu - ideální stav.
Vždy připraven musí být i návod ke kabelkám. Zjistit třeba délku zipu je pak záležitostí mžiku. Uložený vzorně v šanonu vypadá pěkně, ale moc praktické to není. Šoupnu ho tam po ušití.
Na špendlíky mám několik krabiček a všechny jsou stále v permanenci. Tady na stole mám dvě, u šicího stroje taky, na žehlícím prkně jedna. Ostatní špendlíky nacházím na zemi. Vidím ještě několik propisek, kolíčky, spony, zipy no - to je panečku věcí, ale všechny nutné!

Když šiju, nekoukám kam co padá, kam co odkládám. V zápalu práce odhazuji látky, které momentálně nevyhovují a z polic tahám další, které doufám pasovat budou. Na vzorné skládání nejsou myšlenky. Stříhám, zastřihuju, odstřihuju, přestřihuju ....kam to všechno padá? Aha, na zem :). Při "tvoření" v sobě vypínám uklízecí knoflík.
Ale..... pak ten pocit, když mám hotovo. Tento ideální stav (viz foto) trvá jen do dalšího projektu (což je chvilka).
A ten nepořádek stál za to.......zítra ráno kabelky naaranžuji do výlohy ve svém obchůdku.
Lea "L" velikost na A4

Lea "S" velikost 22cm x 26cm


Oblečte se se do luxusu s dámskou mikinou  Klára.  Šila jsem  z příjemného materiálu -  z počesané bavlny, který je nesmírně měkký, příjemný...