5.05.2017

To co vypadá jednoduše, určitě jednoduché nebude.

Některé kabelky šiju podle vlastních návrhů (uf, to bylo trápení) a některé střihy si koupím již hotové. Podle nich si může každý ušít...třeba kabelku s názvem BONNIE.
Skvělé, ušetřím si práci, hotový střih, to bude brnkačka. Ovšem, jak se mně už  mnohokrát potvrdilo, většinou nic není tak jednoduché, jak se to tváří. Jo, vyberete, zaplatíte a v  mailu přistane kabelka. Zatím placatá. A pak začne tiskárna plivat jeden arch za druhým. Spousta papírů s čárami, značkami a anglickými slovíčky. 30 papírů A4. Pomooooc.......
Úsměv začíná na tváři trochu kysnout, ale s vypětím vůle a selského rozumu poskládám listy k sobě. Doufám, že správně. 
A stříhání. 
A lepení. 
A zábava na celý večer. 
Tuhle fázi nejsem schopna zvládnout. Trpělivý a precizní manžel mě zachraňuje a nabízí spolupráci. Sice vyžaduje procenta ze zisku, ale nad tou hromadou papírů slíbím všechno.
No vida, šlo mu to jak po másle :). 
Ještě zdolat anglický návod. Zkoušeli jste google překladač? Pravda,  nachechtáte se, život prodloužen, ale kabelku podle toho neušijete. Naštěstí holky český, jsou holky šikovný (jéé, píšu holky a myslím babičky). 
Stačí pár hodin a kabelka je na světě. Mezi tím ale nadávám na autorku, co ten šílený střih vymyslela, na manžela, jak to blbě slepil, na sebe, jak jsem neschopná, přeměřuju, rozčiluju se, pářu. 

Když se dílo podaří, přiznávám, pocit je to prima. 
Oválné dno dává kabelce zajímavý a velmi oblíbený tvar. Její velikost můžete porovnat s klasickým sešitem (viz foto). Co nejvíce vnitřních kapsiček a kapes a hlavně jedna malá na propisku.
Další kabelky můžete omrknout zde.


Oblečte se se do luxusu s dámskou mikinou  Klára.  Šila jsem  z příjemného materiálu -  z počesané bavlny, který je nesmírně měkký, příjemný...